Datum objave: 13. Ožujak 2018

Šibenska gimnazija dobila certifikat "Best in English": Četvrti u Hrvatskoj i 11. u svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gimnazija Antuna Vrančića, učenici koji su sudjelovali na međunarodnom online međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika “Best in English“ i njihova mentorica Franka Maričić Bujas dobili su danas certifikat za zavidno znanje koje su pokazali.

Certifikat im je uručila prof. Iva Kušek, zaposlena kao savjetnica u savjetodavnoj agenciji BHV Education sa sjedištem u Zagrebu.

Riječ je o međunarodnom natjecanju u kojem sudjelovalo ukupno 29 zemalja, a natjecalo se 17.612 srednjoškolaca iz 750 škola. Na međunarodnoj ljestvici šibenska je gimnazija zauzela 11. mjesto, a 4. su škola od 88 prijavljenih škola iz Hrvatske.

Maturant Franko Vlahov osvojio 93,5 bodova i time na razini šibenske gimnazije najbolje riješio test na čiji je rezultat utjecalo i osobno vrijeme rješavanja. Većina šibenskih gimnazijalaca riješila je više od 85 posto testa točno.

 

„Ovom svečanošću želimo pokazati učenicima koliko je njihovo dostignuće značajno za školu, ali i njih same budući da je iz Hrvatske sudjelovalo 88 škola. Osim usporedbe školskih i osobnih rezultata, svrha ovakvih natjecanja je i motiviranje učenika ka jezičnom usavršavanju“, istaknuo je na svečanosti dodjele tih certifikata ravnatalj šibenske gimnazije Josip Paić.

Učenike je pozdravila i profesorica Franka Maričić Bujas, mentorica na natjecanju, kazavši kako je danas poznavanje stranih jezika iznimno važno zbog niza mogućnosti koje se otvaraju pred mladim ljudima.

Šibenski gimnazijalci danas su dobili i niz korisnih informacija o mogućnostima studiranja u inozemstvu.

Svečanost je uveličala klapa "Gimnazijalke" i to uoči svog prvog samostalnog koncerta koji će se održati u petak, 16. ožujka u šibenskom kazalištu.

I

Iz kategorije: Vijesti