Datum objave: 09. Ožujak 2018

Stiže 46 milijuna kuna za uređenje dnevne bolnice u Šibeniku i nabavu magnetske rezonancije

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o financiranju projekta Dnevne bolnice u Šibeniku koji podrazumijeva uređenje zgrade dnevne bolnice, poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici oftalmologije i dermatologije, nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju i izgradnju trafostanice za opskrbu uređaja u toj bolnice potpisala je danas   u Zagrebu,  u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, dr.med., spec.dermatovenerologije u nazočnosti župana Gorana  Pauka.

 

Projekt vrijedan 46 milijuna kuna, a šibenska opća bolnica neće za njega izdvojiti niti kunu budući da se najvećim dijelom financira iz EU fondova, a 15 posto vlastitih sredstava koji je obavezan izdvojit će Ministarstvo zdravstva.
Po riječima Sanje Jakelić za potrebe dnevne bolnice uredit će se zgrada bivšeg dispanzera u kojoj sada u neodgovarajućim uvjetima radi oftamološka ambulanta.

 

„Šibenska opća bolnica nije ušla u prvu fazu financiranja zdravstva iz EU fondova, ali smo mi pripremili projekte Dnevne bolnice što nam je pomoglo da odmah apliciramo čim se otvorila mogućnost i za bolnice našeg tipa. Priprema je trajala od 2016. godine“, ističe Sanja Jakelić i dodaje kako su im priznati svi traženi troškovi što potvrđuje da je projekt bio dobro pripremljen.

 

U šibenskoj općoj bolnici provodi se i projekt energetske učinkovitosti za koji su dobili novac iz drugih izvora tako da s današnjim ugovorom koji će biti potpisan šibenska bolnica dobiva više od 100 milijuna kuna.
 Šibenskoj bolnici tijekom cijele gotine gravitira više od 100 000 ljudi bez turista u turističkoj sezoni.

 

FOTO:arhiva

Iz kategorije: Vijesti