Datum objave: 06. Ožujak 2018

Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka koji je zapalio štekat Skippera,traži se produljenje pritvora

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog podmetanja požara na štekatu kafića Skipper u Šibeniku 11. veljače ove godine što je okarakterizirano kaznenim djelom „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ Općinsko državno o u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv34 – godišnjeg hrvatskog državljanina.

 

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u ranim jutarnjim satima 11. veljače 2018., u Šibeniku, nakon verbalnog sukoba s vlasnikom jednog ugostiteljskog objekta zbog računa za piće od prije desetak dana;otišao na obližnju benzinsku postaju i kupio PVC kanistar i oko 10 litara goriva i upaljač te se nakon isteka radnog vremena vratio do štekata ugostiteljskog objekta smještenog u prizemlju zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine, koja je zaštićeno kulturno dobro, i polio benzinom te zapalio upaljačem stolice i stolove sa štekata koje je prethodno složio na hrpu.

 

Vatra se proširila i zahvatila cijeli štekat kafića na kojem izgorjeli stolovi, stolice, suncobrani i ostali inventar, a uslijed djelovanja vatre i toplinske energije su popucala stakla i nagorjela drvenarija na vratima i prozoru kafića, dok je u unutrašnjosti nagorio zvučni sustav, električne instalacije i inventar te je došlo do zacrnjenja unutrašnjosti kafića kao i zacrnjenja i napuknuća kamena fasade zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine. Daljnje širenje vatre spriječeno je pravovremenom intervencijom vatrogasaca, a požarom je vlasniku ugostiteljskog objekta pričinjena šteta u iznosu od 300.000,00 kuna te Republici Hrvatskoj u iznosu od 60.000,00 kuna.

 

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

FOTO:Šibenik In
 

Iz kategorije: Vijesti