Datum objave: 05. Ožujak 2018

Vlasnik Ugo grupe i Solarisa otvara luksuzni city hotel u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi luksuzni hotel grupacije Amadria Park, iza koje stoji Ugo grupa, tvrtka u vlasništvu poduzetnika Veljka Župana koja ima i hotele Solaris,  bit će otvoren do ove jeseni u Zagrebu. Hotel će imati 112 soba, a vrijednost investicije je 14,5 milijuna eur, piše tportal.

 

Ugo grupa je prije dvije godine predstavila svoj novi brend Amadria Park, u koji su ušli Milenij hoteli iz Opatije i Solaris Resort iz Šibenika. Ukupno tvrtka Veljka Župana upravlja s 11 hotela, a zagrebački će biti njihov prvi, kako ističu, city hotel.
On će se nalaziti u zgradi nekadašnje hrvatske podružnice Wiener Bankvereina na uglu Jurišićeve i Palmotićeve ulice.
'Novi hotel će nositi oznaku heritage, a njegova priča protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupan doživljaj. Zgrada novog hotela šarmantna je mješavina stilova koji reflektiraju stilska razdoblja art decoa i secesije iz svog gotovo stoljetnog razdoblja postojanja

 

Upravo elementi art nouveaua, interpretirani na suvremeni način, poslužit će kao početna točka za definiranje vizualnog identiteta hotela. Prilikom renovacije arhitekti i dizajneri vodit će se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gostu u središtu priče', poručuju iz Amadria Parka.
Ugo grupa je u 2016. prikazala 222 milijuna kuna prihoda i 14,8 milijuna kuna dobiti. Druga Županova tvrtka, Milenij hoteli, imala je iste godine promet od 138 milijuna kuna, uz zaradu od 980.400 kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti