Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 10:16

Karmen Krnčević proglašena u Splitu šampionkom za svoju kandiranu maslinu

Napisala: 
Karmen Krnčević proglašena u Splitu šampionkom za svoju kandiranu maslinu

Šibenčanka Karmen Krnčević, arheologinja po stuci i zaposlenica Gradske knjižnice Juraj Šižgorić osvojila je šamiponski pehar  za svoju kandiranu maslinu koju je prijavila na tradicionalnu Međunarodnu manifestaciju poljoprivrednika Mediterana Intrada održanom u Splitu.

 

Među 67 natjecatelja s 246 uzoraka različitih poljoprivrednih proizvoda bila je najbolja. Tako je krenula stopama svog supruga Željka Krnčevića, isto tako arheologa i ravnatelja Muzeja Grada Šibenika koji osvaja priznanja na skupovima maslinara, uzgajivača ptica pjevica...

 

Karmen Krnčević već godinama izrađuje različite neobične proizvode od maslina. Za svoju je marmeladu od maslina lani na manifestaciji Mediterana Intrada dobila srebrnu medalju. Izrađuje i praline od maslina, a kandirana maslina je očito bila pun pogodak kad je proglašena šampionkom.

 

„Masline se najprije stavljaju u otopinu vode i šećera, posuše se i ponovno vrate u otopinu. Proces se ponavlja. No to nije sve. Tijekom takve obrade maslina smislila sam još nešto što ostaje moja tajna“, kaže Karmen Krnčević.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!