Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 14:18

ZOI PJONGČANG 2018. - Povijesni nastup Darije Obratov, prve Dalmatinke i Tišnjanke na Zimskoj olimpijadi!

Napisala: 
ZOI PJONGČANG 2018. - Povijesni nastup Darije Obratov, prve Dalmatinke i Tišnjanke na Zimskoj olimpijadi!

Darija Obratov, prva hrvatska sanjkašica i prva Dalmatinka koja nastupa na zimskim olimpijskim igrama, Splićanka Daria Obratov, porijeklom iz poznate tišnjanske obitelji Obratov Bigec, danas je ispunila svoj san, nastupila je na Olimpijadi!


Rezultat koji je postigla na današnjoj vožnji uopće nije važan jer je već osvojila nešto što joj nitko ne može uzeti. Postala je prva Dalmatinka na zimskim olimpijskim igrama, prva Hrvatica koja je se natjecala kao sanjkašica i prva cura porijeklom iz Tisna s otoka Murtera koja se okušala u zimskim sportovima. Osim toga Daria je ovim nastupom osvojila golemu pobjedu nad nedaćama i teškim ozljedama zbog kojih su je mnogi već bili otpisali kao sportašicu.
Darijin uspjeh vrijedan je divljenja jer je uspjela doseći nedostižne sportske vrhunce iako jer do najbliže staze na kojoj je mogla trenirati morala putovati 1000 kilometara u jednom smjeru!


O životu, borbi i upornosti Darije Obratov veliku priču je objavio časopis Volim Šibenik tim u siječnju 2014. godine.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!