Datum objave: 09. Veljača 2018

Požar u šibenskom zatvoru: Vatra izbila u jednoj od ćelija, nema ozlijeđenih

Diana Ferić
Diana Ferić

Nitko nije stradao u požaru koji je izbio večeras na drugom katu zgrade Šibenske kaznionice koja se naslanja na zgradu Suda, ali je vatra ugrozila zatvorenika u čijoj je ćeliji  izbila. No stražari su ga izvukli i prije dolaska vatrogasaca.

Kako neslužbeno doznajemo, vatra je izbila u ćeliji u kojoj je boravio jedan zatvorenik, a u potpunosti je izgorio krevet s madracom i ostali drveni inventar u ćeliji, uključujući i dio prozora. Iz plamteće čelije zatvorenika su, prije dolaska vatrogasaca izvukli stražari.
U gašenju požara sudjelovalo je deset pripadnika JVP-a grada Šibenika s tri vozila koji su brzom intervencijom spriječili da se vatra ne prošire na ostale ćelije i prostorije šibenskog zatvora. U tijeku je provjetravanje.
Službena istraga je u tijeku i ona će pokazati jer je vatru namjerno podmetnuo zatvorenik ili je ona izbila nepažnjom stanara ove jednokrevetne ćelije.
- Nema ozlijeđenih, a na požarištu će izaći policijski protupožarni ispektori koji će utvrditi uzroke izbijananja vatre - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, prnosimo iz Slobodne  Dalmacije.

FOTO:Arhiva

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: