Datum objave: 08. Veljača 2018

CENTAR "ŠUBIĆEVAC": Pola stoljeća ljubavi i dobrote

Diana Ferić
Diana Ferić

Centar za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" jedna od najuglednijih hrvatskih odgojno - obrazovnih institucija koja skrbi o djeci s poteškoćama, školuje ih, rehabilitira, odgaja i omogućava dostojanstven život, proslavila je svoj 50. rođendan.

Veliki jubilej te ustanove za koju kažu da je otok ljubavi, dobrote, strpljivog rada i brižnosti, obilježen je promocijom monografije "Libar od pola stoljeća - Kako je Centar "Šubićevac" postao i ostao dio naših života" te projekcijom dokumentarnog filma "Djeca naše ljubavi".

Monografiju koja donosi presjek pola stoljeća rada Centra "Šubićevac" uredila je i priredila Ivana Vrljac, a kako se to kaže po šibenski, ruku su joj dali, Branka Bego, Silvana Lukas Gulin, Ratko Plenča i Nada Vulinović Zlatan te vanjski suradnici Šime Strikoman i Stanko Ferić. Dizajn i grafičko oblikovanje monografije djelo je Divne Petković i njene tvrtke Merla design.

Dokumentarni film "Djeca naše ljubavi" djelo je akademskog filmskog snimatelja Šime Strikomana koji već više od 40 godina surađuje s Centrom "Šubićevac" i nezamjenjivi je svjedok rasta, razvoja i ugleda te ustanove.

Dirljivu večer u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića najljepšim je emocijama upotpunili Mateja Šaneta Skračić, glazbenoterapeutkinja u Centru "Šubićevac" koja je u glazbenom dijelu programa nastupila u pratnji Mate Skračić Adaptive Qurateta.
 

Iz kategorije: Vijesti