Datum objave: 08. Veljača 2018

VIDEONADZOR PROMETA: MUP postavlja 11 fiksnih kamera od koji 4 u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Osim 11 fiksnih kamera za video nadzor prometa policija će postaviti lažne kamere i prazna kućišta koja će natjerati vozače na pažljiviju vožnju i poštivanje prometnih propisa.

Ministarstvo unutarnjih poslova počelo je postavljati 29 fiksnih video kamera na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te uz njih još 85 lažnih kamera i kućišta tako da vozači nikada neće moći znati jesu li zaista pod nadzorom ili nisu. Smisao projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a očekuje se da će videonadzor pozitivno utjecati na vozače te ih primorati da voze pažljivije i poštuju prometne propise.

Od 29 kamera za video nadzor prometa čak 11 ih dolazi na ceste Šibensko – kninske županije, a od njih će čak 4 biti na području Grada Vodica.

Prema izvorima iz MUP-a kamare će biti postavljene u Pirovcu na raskrižju Jadfranske magistrale i Zagrebačke ulice, zatim na zapadnom ulazu u Šibenik i na čvoru Dubrava, na području općine Rogoznica na predjelu Stupin – Čeline, na magistrali kod Podorljaka, na predjelu Bilo iz smjera Šibenika prema Splitu te u Čenićima dok će u Vodicama biti četiri kamere: na raskrižju prema trgovačkim centrima Lidl, Konzum i Djelo, na Jadranskoj magistrali kod Hacijende, sportskog centra Račice i na vodičkoj obilaznici na izlazu prema Šibeniku i na izlazu prema Pirovcu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3