Datum objave: 31. Siječanj 2018

Brže i jeftinije:Gradski parking uveo pametnu aplikaciju "Paydo" za sve vrste parkirnih karata

Diana Ferić
Diana Ferić

Parkiranje na parkiralištima Gradskog parkinga u Šibeniku od sada se može plaćati putem mobilne aplikacije 'Paydo' , koju su u Hrvatskoj već prozvali “Pajdo“,a novost je da je mogu koristiti i stranci, sve tvrtke,a štedi vrijeme i novac. Tu su aplikaciju danas u prostoru Gradskog parkinga predstavili Goran Bulat, direktor te gradske tvrtke i Borivoje Sirovica iz tvrtke Infoart koja ju je izradila i prodaje ne samo u Hrvatskoj nego i u drugim europskim zemljama tako da je to hrvatski, svjetski proizvod. Preko nje ćete na jednostavan način moći kupiti satnu, dnevnu, tjednu, mjesečnu ili godišnji parkirnu kartu kao i povlaštenu stanarsku kartu.

 

Usluga je dostupna putem AppStore ili Google Playa. Pristup aplikaciji je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon čega slijedi unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirne karte koje plaćate na karticu. Vaši podaci su, naravno, cijelo vrijeme zaštićeni.

I dalje ostaje mogućnost plaćanja parkirne karte SMS –om, ali ova je opcija povoljnija jer je mogu koristiti svi, a ne samo domaći vozači, a besplatna je dok za svaku SMS poruku domaćem operateru plaćati 65 lipa što je prosječna ušteda od 24 kune mjesečno.

 

 

„Ovom platformom željeli smo omogućiti pružatelju usluga da na jednom mjestu objedini mogućnost plaćanja svih oblika usluga i da sve to bude jednostavno. Naša ciljana skupna su turisti koji sada mogu samo pomoću jedne aplikacije plaćati parking u svim gradovima u kojima je uvedena,a to su za sada Rovinj, Poreč, Pula, Split, Dubrovnik i sada Šibenika, a na isti način i naši ljudi mogu plaćati usluge parkiranja u tim gradovima“, kazao je Borivoj Sirovica

 

„Gradski parking kao društveno odgovorna tvrtka nastoji koristiti sve komunikacijske i digitalne kanale kako bismo približili svoju djelatnost građanima te u skladu s tim poboljšamo kvalitetu života u gradu, omogućimo uštedu vremena, smanjimo nepotrebna čekanja i višak papirologije“, istaknuo je Goran Bulat.
Infoart se inače bavi kreiranjem aplikacija za takozvane pametne gradove (Smart cities).

Iz kategorije: Vijesti