Datum objave: 23. Siječanj 2018

Solarisov Konvencijski centar Šibenik ušao u 10 najboljih u Jugoistočnoj Europi

Diana Ferić
Diana Ferić

Konvencijski centar Šibenik u Solarisu uvršten je u 10 top kongresnih centara u Jugoistočnoj Europi kako je priopćeno večeras na posebnoj svečanosti dodjele nagrada Meeting Stars Award koja je održana u Grand Hotel Union u Ljubljani, u sklopu međunarodnog kongresnog sajma Conventa. To je rezultat temeljite ankete koju su organizatori proveli među različitim sudionicima kongresa koji se održavaju i kongresnim centrima diljem Jugoistočne Europe, a u obzir se uzima sve - od destinacije, ljubaznosti domaćina do tehničke opremljenosti.

 

„Solarisov Konvencijski centar otvoren je u svibnju prošle godine i već se našao među deset najboljih u svojoj kategoriji. To nam je veliko priznanje, poticaj, ali i obveza da stalno napredujemo. Otvaranjem Konvencijskog centra u Solarisu Šibenik je dospio visoko na ljestvicu kongresnih destinacija. Ova nagrada je potvrda je za naš dosadašnji rad, ali i obaveza za budućnost. U svakom poslu postoji mjesta za napredak, znam što trebamo i u kojem smjeru ići tako da u budućnosti možemo biti samo bolji“, kazao nam je Krešimir Batinica, direktor Konvencijskog centra Šibenik koji djeluje u sklopu Amadria parka koji ima hotele u Šibeniku. Opatiji i Zagrebu.

Na svečanosti je bilo i izaslanstvo Grada Šibenika na ćelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, a u njemu su direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole te predstavnici JU Tvrđava kulture i JU NP Krka. Svi su tu na istom zadatku, a to je brendiranje Šibenika kao destinacije kongresnog turizma koji se događa cijele godine.

 

„ Turistička zajednica Grada Šibenika i Solaris angažirali su agenciju koja nam u tome pomaže i sada smo na početku tako da nam je ovo priznanje Solarisu odlično došlo. Cilj ovog predstavljanja na specijaliziranom sajmu je pozicioniranje grada Šibenika kao cjelogodišnje destinacije te nove kongresne destinacije u Hrvatskoj. Zahvaljujući obnovi kulturne baštine, posebice revitalizaciji tvrđava i razvoju novih sadržaja te stalnom ulaganju u podizanje kvalitete usluge i smještaja, Šibenik je proteklih nekoliko godina doživio snažan turistički uzlet“, ističe Dino Karađole.

 

Predstavnike Grada Šibenika sutra će primiti i gradonačelnik Ljubljane Janković.

 

U skopu međunarodnog sajma Conventa zemlje jugoistočne Europe predstavljaju destinacije i hotele zainteresiranima za organizaciju različitih poslovnih skupova. Tijekom dvodnevne manifestacije predstavit će se oko 150 najvažnijih hotela, kongresnih centara, prostora za posebne događaje, cateringa te drugih pružatelja usluga iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Bugarske, Albanije, Rumunje i Turske.


 

Iz kategorije: Vijesti