Četvrtak, 18 Siječanj 2018 10:07

Pacijenti ambulanta Doma zdravlja od sada lijekove mogu naručiti preko automatskih sekretarica

Napisala: 
Pacijenti ambulanta Doma zdravlja od sada lijekove mogu naručiti preko automatskih sekretarica

Dom zdravlja Šibenik uveo je u sve svoje ambulante obiteljske medicine novost koja bi trebala omogućiti pacijentima da lako dođu do lijekova koje redovno uzimaju, a rasteretiti medicinske sestre u tim ambulantama. Od ove godine svaka ambulanta ima svoj poseban broj telefona s automatskom sekretaricom koji  pacijent  nazove i naruči lijek koji mu treba. Medicinske sestre u pojedinim ambulantama te poruke preslušaju kada sutradan dođu na posao, a liječnik napiše recept za odgovarajući lijek.

"Od danas će svi pacijenti u svojoj ambulanti dobiti tiskani letak s brojem telefona i detajnim uputama kako naručiti lijekove.Shvatili smo da su sestre koje rade u ambulantama obiteljske medicine zatrpane poslom i da se ne mogu stalno javljati na telefonske pozive. Kronični bolesnici najčešće lijekove koje redovno uzimaju naručuju telefonski i onda budu nestrpljivi i ne zadovoljni ako im se nitko ne javi na telefon tako da smo posegnuli za ovakvim, učinkovitijim rješenjem. Moram priznati da sam i ja ugodno iznenađen da su to dobro prihvatili i ljudi starije dobi“, objašnjava Jošku Jurić, ravnatelj šibenskog Doma zdravlja.

Dosadašji brojevi telefona ostaju za izravni kontakt pacijenata s liječncima ili medicinskim sestrama.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!