Subota, 13 Siječanj 2018 12:42

DARIO ŠARIĆ: Nakon 23 godine Šibenčanin opet najbolji košarkaš Hrvatske

Napisala: 
DARIO ŠARIĆ: Nakon 23 godine Šibenčanin opet najbolji košarkaš Hrvatske

Dario Šarić je prvi Šibenčanin na tronu najboljeg košarkaša Hrvatske nakon 23. godine i tek treći Šibenčanin s tom titulom od 1978. godine od kada je nacionalni dnevnik „Večernji list“ dodjeljuje.

Nakon Ivice Žurića koji je bio pobjednik izbora za najboljeg košarkaša Hrvatske 1994. godine i Dražena Petrovića koji je tu titulu (tada još kao najbolji košarkaš bivše Jugoslavije) zaslužio čak pet puta (1982, 1983, 1985, 1986 i 1987. godine), Šibenik ponovno ima najboljeg među najboljima. Prema odluci ocjenjivačkog suda „Večernjeg lista“ koji najboljeg košarkaša bira već 40 godina, to je Dario Šarić, koji će prvi puta u povijesti tog cijenjenog izbora titulu najboljeg zbog identičnog broja osvojenih bodova, podijeliti s Bojanom Bogdanovićem.
Njih dvojica su od mogućih 100 bodova dobili 85, dok je primjerice trećeplasirani Ante Žižić dobio svega 19 bodova. Titulu najboljih hrvatskih košarkaša osvojili su premoćno. Dario je najviše ocjene dobio ne samo za rezultate koje postiže kao hrvatski reprezentativac i igrač američkog NBA tima Philadelphia 76ers, nego i za svoje sportsko ponašanje te, kako je naglašeno u obrazloženju, radnu etiku, silnu energiju i elan.

Izvor: Večernji list
Foto: thesixersense.com/2017/07/24/philadelphia-76ers

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!