Datum objave: 12. Siječanj 2018

Šibenska policija uhitila dvojicu muškaraca koji su sudjelovali u krađi glisera od 300 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Uhićena su na šibenskom području dvojica muškaraca koji su sudjelovali u krađi glisera vrijednog oko 300 000 kuna, u Zadru u rujnu prošle godine. Jedan od uhićenih je građanin Srbije,a drugi Hrvatske.

 

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tom dvojicom muškaraca koje sumnjiče da su s još trojicom ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka iz sportske kučice na Obali kneza Trpimira u Zadru, izvijestila je zadarska policija.
37-godišnjaka se sumnjiči da se s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice otuđili gliser hrvatske zastave, dužine 8 m, te njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

 

48-godišnjaka se sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći pri tom terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.
37 i 48-godišnjak su u srijedu uhićeni na šibenskom području te su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja.
 

Iz kategorije: Vijesti