Datum objave: 11. Siječanj 2018

Mali financijski chefovi znaju bolje od odraslih kako i zašto štedjeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Titulu šefa od financija dobilo je ovih dana još 20 malih Šibenčanki i Šibenčana od 5 do 12 godina. Oni su na radionici „Mali chef o' financija“, koja je održana u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ od 8. do 10. ove godine naučili su kako i zašto štedjeti, kako izračunati kamatu na štednju kao i kako racionalno trošiti novac koristeći i računajući popuste. Da je tome tako svjedoči diploma kojom dokazuju da su s odličnim uspjehom savladali osnove upravljanja svojim novcem i da se s punim pravom mogu nazivati malim šeficama i šefovima od financija!
To su: Ana, Sofija, Eni, Manuela, Asija, Tara, Gita, Laura, Bruna, Iva Marija, Marko, Frane, Lovre, Ante, Šimun, Karlo, Josip, Nikola, Luciani Mihael.

 

 

Radionicu je osmislila volonterka Gradske knjižnice Anita Perkov Kalebota. Prva je uspješno je održana u kolovozu prošle godine, također u šibenskoj knjižnici pa su se odlučili za drugu za vrijeme zimskih praznika.

 

 

„ Vrijedna Anita je radionicu pripremila i vodila uz pomoć Ane Šimić, još jedne naše volonterke. Na objema radionicama je sudjelovalo oko 50 djece i tko zna, možda će baš netko od njih biti budući guverner ili guvernerka Hrvatske narodne banke!“, kažu u Gradskoj knjižnici i Udruzi Franak podupire tu aktivnost Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ . Posebno ističu učiteljicu Mirandu Dujić iz Osnovne škole Bilice, područne škole OŠ Juraj Dalmatinac koja je prvog dana radionice dovela oko 20 djece iz te škole.

Iz kategorije: Vijesti