Datum objave: 05. Siječanj 2018

Žirje u nemilosti:Vlada ima za nove mobitele,ali ne i za trajektnu luku na Žirju

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nevremena na Žirje i Kaprije trajekt nije pristao čak 40 puta u prošloj godini. Žirjani su ogorčeni i smatraju se posve zapostavljenim i u Gradu Šibeniku i od strane hrvatske Vlade. Nije se proslavio ni brzi brod koji je, tvrde mještani, više na remontu nego u plovidbi i u posljednjih deset dana nije plovio čak šest puta!
Rješenje mještani vide u izgradnji pristaništa u luci Koromašna, čime bi u potpunosti riješili svoje probleme. Za to je potrebno 6 milijuna kuna. Puno i malo, kako piše portal morski. hr.

„ Pronašlo bi se za Žirje, Kaprije i još desetak takvih pristaništa da u Vladi nisu odlučili kupiti nove mobitele“, kazao je pravu istinu jedan ogorčeni Žirjanin.
Otok koji je 70-ih godina prošlog stoljeća brojao 400-tinjak stanovnika u 2018. je ušao s njih manje od sto i problemom koji bi mogao oduzeti i to malo voljnih da na Žirju opstanu.

Žirjanima je dozlogrdilo pa su krajem 2016. godine osnovali Savjet za revitalizaciju otoka koji je privukao i mnoge ugledne osobe podrijetlom sa Žirja, poput pijanista Maksima Mrvice, novinara Ive Mikuličina, bivšeg košarkaša Željka Jerkova nadajući se da će oni svojim autoritetom uspjeti nešto napraviti.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: