Datum objave: 05. Siječanj 2018

Zagrijte se zimskom šetnjom u Nacionalnom parku „Krka“ po povoljnoj cijeni ulaznice

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pripremila je program obilazaka Parka za razdoblje od 8. siječnja 2018. do kraja ožujka 2018. Cijena za sve programe je 30 kn po osobi za odrasle i 20 kn za djecu (od 7 do 18 godina) za lokalitete Skradinski buk i Roški slap. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za jednokratni posjet svim kopnenim lokalitetima na dan kupovine. Radno vrijeme Parka je od 9 do 16 sati.
 iz JU NP Krka  podsjećaju  da je zimski period idealan za korištenje iskaznice Kluba prijatelja Krke. Utjecaj mora dolinom rijeke Krke prodire duboko u kopno i znatno utječe na povoljne klimatske prilike, a šibensko je područje jedno od najsunčanijih u Hrvatskoj, pa zašto ne iskoristiti blagonaklonost kojom nas je priroda obdarila.

SKRADINSKI BUK:

Program br. 1: Znanje se množi kada se dijeli – edukativna šetnja Skradinskim bukom
- Trajanje: oko dva sata
- Ulazak: vlastitim automobilom na ulazu Lozovac (ili ulazak pješice s Lozovca pješačkom stazom dugom 875 m)
- Informacije i preporuka stručnog djelatnika Parka
- Obilazak Skradinskog buka
- Izlazak na ulazu Lozovac.

Skradinski buk najpoznatiji je i najposjećeniji slap na rijeci Krki. Ipak, osim zadivljujuće ljepote sedamnaest sedrenih stepenica slapa, ovaj lokalitet krije mnogo zanimljivosti, koje ćete otkriti šetnjom poučno-pješačkom stazom dugom 1800 m. Zato obratite pozornost na edukativne table, koje će vam približiti raznoliki biljni i životinjski svijet, i iskoristite izostanak gužve da se detaljnije upoznate sa svim onim što Nacionalni park „Krka“ jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša.

Jeste li znali? Krka i njeno ušće imaju neobičnu sposobnost „proizvodnje“ prirodnog sapuna. Velika količina pjene koju vidite ispod slapova na Skradinskom buku ustvari je prirodni sapun.

Program br. 2: Produžena šetnja, proširena stvarnost i potpuni doživljaj Skradinskog buka
- Trajanje: oko četiri sata
- Ulazak: pješice od Skradinskog mosta stazom, dugom 3,5 km, do Skradinskog buka
- Informacije i preporuka stručnog djelatnika Parka
- Obilazak Skradinskog buka
- Povratak stazom do Skradina.
 

Iz kategorije: Vijesti