Datum objave: 04. Siječanj 2018

Gradonačelnik Burić stipendistima Grada Šibenika:Vratite se nakon studija u svoj grad!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ šibenski gradonačelnik Željko Burić. Ukupno je dodijeljeno 35 ugovora o stipendiranju, četiri više nego lani.
„Vrijeme studiranja je najljepša faza u životu mladog čovjeka, ali obiteljima stvara dodatne troškove pa se nadam da će ova sredstva barem malo rasteretiti budžet i vama i vašim roditeljima. Čestitam vam na ostvarenim stipendijama te priželjkujem da se većina vas, po završetku obrazovanja, vrati u svoj rodni grad.“, poručio je studentima gradonačelnik poželjevši im mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.
Prema istim kriterijima - uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i petero studenata prve godine diplomskih studija.
U kategoriji studenata viših godina studija uručeno je ukupno 19 stipendija. Visina stipendije iznosi 700 kuna mjesečno.
 

Iz kategorije: Vijesti