Datum objave: 21. Prosinac 2017

VEČERAS U ŠIBENIKU: Premijera filma „Magare“ filmske grupe OŠ Vidici

Diana Ferić
Diana Ferić

Film „Magare“ kojeg je u sklopu projekta Vidički tići skakuću Europom snimila Filmska grupa Osnovne škole Vidici iz Šibenika večeras će biti premijerno prikazan u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

Projekcija je zakazana za 18 sati, a javnosti će se predstaviti cijela ekipa koja je snimila igrano dokumentarni film koji kroz priču o magaretu govori što je suvremena civilizacija učinila s ljudima i prirodom.
„Magare“ je peti film u produkciji Filmske grupe OŠ Vidici koju vodi profesor Zvonko Madunić, a u cijelosti je djelo učenika – sineasta Vite Milanovića, Šimuna Šupe, Duje Jurage i Renata Raka. U filmu glume Sandro Jurišić, Klara Plenča, Ante Brajković i Luka Poduriljko.

Filmska grupa OŠ Vidici osnovana je 2013. godine. Njen prvi film bio je duhovno – edukativna „Kapom pod kapu“ o šibenskoj kapi pod kupolom katedrale sv. jakova koja je po kapom nebeskom. Drugi film bio je „Transportacija u kruto“ koji je sniman na otoku Zlarinu, a govori o dječaku koji se bori s intelektualnim teškoćama, zatim slijedi film o povjesnoj hrvatskoj obitelji Šubić „Šubići u središtu“ te film „Dvije suze“ o djeci prognanicima iz Sirije koja dolaze u školu u Šibenik.

Kako smo doznali od profesora Zvonka Madunića, voditelja Filmske grupe i projekta Vidički tići skakuću Europom i ravnatelja OŠ Vidici Darka Relje, film „Magare“ snimljen je zahvaljujući potpori Šibensko – kninske županije, Turističke zajednice Grada Šibebnika, Turističke zajednice Murter – Kornati, Nacionalnog parka „Krka“ i obitelji Milutin s Brodarice te same škole Vidci.

U realizaciji filma sa svojim učenicima sudjelovale su profesorice informatike Milena Bedrica i glazbene kulture Dolores Terzanović.
 

Iz kategorije: Vijesti