Datum objave: 20. Prosinac 2017

Šibenik postao sjedište Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Mario Mihek, ravnatelj Doma Mihek u Ražinama, izabran je za novog predsjednika, a Šibenik za novo sjedište Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske.

Odluka je donijeta na Izbornoj skupštin Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi koja je  održana danas u hotelu „Jadran“ u Šibeniku.

Tom odlukom Šibenik će tijekom naredne četiri godine biti sjedište jedne od najvažnijih socijalnih institucija u Hrvatskoj, Udruge ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske koja je osnovana prije petnaest godina u Zemuniku Donjem, a okuplja ravnatelje više od 400 privatnih obiteljskih domova, ravnatelje više od stotinu centara socijalne skrbi te ravnatelje više od 80 javnih socijalnih ustanova i institucija.


Udruga je niz godina djelovala iznimno produktivno i poticajno, a postizala je značajne rezultate u domeni poboljšanja i unapređenja socijalne skrbi. Tijekom nekoliko posljednjih godina njen je rad počeo zamirati, a članstvo osipati prvenstveno zbog osjećaja da na državnoj razini ne postoji partner za razgovor i volje za rješavanje problema što je bilo deprimirajuće.

Sada se, međutim situacija mijenja, jer postoje interes i potreba da se Udruga ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi revitalizira i osnaži kako bi uspješno ostvarivala svoje temeljene ciljeve te izravno utjecala na poboljšanje i stalno unapređivanje sustava socijalne skrbi u Hrvatskoj, ali i Europi kao članica europske asocijacije udruga ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi E.D.E.

Osim o statusu, dignitetu i profesionalnom statusu ravnatelja u djelatnosti socijalne skrbi ova udruga ima važnu ulogu u utvrđivanju standarda i normativa socijalnih usluga i definiranju propisa iz područja socijalne skrbi, ali i nizu drugih važnih pitanja među kojima se posebna pozornost posvećuje podizanju svijesti o pravima psihički bolesnih odraslih osoba, poboljšanju kvalitete življenja psihički bolesnih odraslih osoba, njihovoj deinstitucionalizaciji te mijenjanju sadašnje prakse da bolesne odrasle osobe nakon prihvata u ustanove u njima ostaju do kraja života.
 

Iz kategorije: Vijesti