Datum objave: 20. Prosinac 2017

Gradonačelnik Burić: Nemojte da vas fascinira mišljenje Ministarstva graditeljstva o pumpi na rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi momenti oko benzinske crpke na rivi nakon što je Ministarstvo graditeljstva utvrdilo da se u Generalni urbanistički plan Šibenika nije na zakonit način ubacila markica po kojoj postojeća benzinska stanica može ostati na tom mjestu našli su se kao tema i na Aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradskog vijeća. Joško Šupe je u ime SDP -a i Hrvatske stranke umirovljenika pitao kakva je sada, nakon takvog zaključka Ministarstva graditeljstva kada se potvrdilo ono na što je oporba upozoravala kada je , pod obrazloženjem da je riječ o tehničkoj grešci, ta markica bez potrebne procedure samo ucrtala u GUP.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić je u odgovoru kazao: „Nemojte biti fascinirani onim što Ministarstvo piše. Mi ćemo to ispoštovati i poduzeti ono što trebamo. Taj zaključak Ministarstva ništa ne poništava nego obustavlja postupak. Mi ćemo to riješiti i vidjet ćemo što će biti konačno rješenje“.

Naglasak u odgovoru na pitanje stavio je na to što se, kako je kazao, na rivi ostvaruju planovi koje se sebi zadala aktualna gradska vlast. „ Na rivi se gradi hotel u prostoru bivše Revije. Raspetljala se i priča s bivšim hotelom Krka koji će ponovno postati hotel, a hotel će biti i u prostoru nove pošte. Meni je najvažnije da se na rivi dogaša ono što mi želimo. Pitanje je zašto prijašnje vlasti, kad su bile tako pametne, nije riješio pitanje gradnje hotela na mjestu bivše zgrade Revije nego je to uspjelo nama odnosno zbog čega oni nisu izmjestili benzinsku crpku na rivi“, zaključio je gradonačelnik Burić.

 

Lili Doležal iz urbanističkog biroa Urbing koji je izradio Izmjene i dopune GUP –a kazala je kako će biti povedene nove izmjene i dopune za uvrštavanje te benzinske crpke u GUP i o tomu će biti provedena i javna rasprava.
 

Iz kategorije: Vijesti