Datum objave: 07. Prosinac 2017

Dobar početak:Na otvaranju Adventure i TBF -u sinoć je bilo 5 000 ljudi

Dobar početak:Na otvaranju  Adventure i TBF -u sinoć je bilo 5 000 ljudi
Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 5 000 ljudi bilo je sinoć na otvorenju šibenskog adventskog sajma – Adventure 2017, priopćili su iz gradske uprave.

Riječima gradonačelnika Željka Burića – Neka gore šibenske lampice, sinoć je otvorena jedna od najpoželjnijih adventskih destinacija u Hrvatskoj – šibenska Adventura. U bajkovitom gradskom perivoju Roberta Visianija tisuće lampica osvijetlile su više od 5.000 posjetitelja, koliko ih je bilo prvog dana adventskog sajma. Osim u kuhanom vinu i kobasicama, Šibenčani su na adventskim kućicama mogli degustirati brojne specijalitete kao što su kuhani gin, tradicionalne luganige, jotu, pohane hobotnice, a sve to posluženo je u razgradivoj ambalaži jer šibenska je Adventura prvi i jedini plastic-free adventski sajam u Hrvata. Osim ambalaže, ništa plastično nije bilo ni na koncertu legendi iz TBF-a koji su svirkom ugrijali i one najzimogroznije.

Dupkom pun, šibenski je 'đardin' sinoć bio prava mala božićna bajka puna pozitivne energije, kojoj, čini se, nitko nije mogao odoljeti, čak ni mrzovoljni Krampus na štulama, koji je u pratnji Sv. Nikole zabavljao najmlađe. Otvoreno je i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića koje će raditi svakim danom od 9 do 23 sata.

Samo neka od brojnih glazbenih imena koja nas kroz prosinac očekuju u šibenskom đardinu su Mayales, Detour, Opća Opasnost, Auguste, RHCP i Amy Winehouse tribute bend, zaključno s 1. siječnja i koncertom Nene Belana i Fiumensa. 

 

Odlične se svirke organiziraju i na badnje i silvestarsko jutro, a tradicionalno se organizira i gurmansko natjecanje u friganju fritula, Fritulada. Vrhunac zabave očekuje se na dočeku nove, 2018. godine u koju će Šibenčani ući uz Elemental i Dubiozu kolektiv. Šibenik misli i na svoje najmlađe pa će u sklopu Adventurice šibenske mališane svakodnevno razveseljavati Djed Božićnjak i Baka Mraz, vesela božićna družina, vilenjaci i snježne princeze, a organizirat će se i mini-disco popodneva.

Adventski sajam radi od 10 sati ujutro, pa ne sumnjamo da će postati i omiljeno jutarnje okupljalište šibenskih 'marendaša'.
 

Iz kategorije: Vijesti