Četvrtak, 07 Prosinac 2017 10:48

Državni tajnik Ministarstva kulture večeras u Šibeniku predaje o životu u povijesnoj jezgri

Napisala: 
Državni tajnik Ministarstva kulture večeras u Šibeniku predaje o životu u povijesnoj jezgri

Predavanje o mogućnosti oživljavanja povijesne jezgre Šibenika i promjenama života u njoj pod nazivom "Između atrakcije i svakodnevice - Dionici života u povijesnoj jezgri Šibenika" održat će večeras u šibenskom muzeju dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture, u organizaciji Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac

 

Šibenska povijesna jezgra predstavlja iznimno sačuvano staro urbano središte na jadranskoj obali. Prepoznatljive kale, skale i bute, tvrđave i krovovi, palače i pučka arhitektura, gradska obala, katedrala svetog Jakova i brojne crkve, svi zajedno Šibenik čine jako prepoznatljvim. U tom je smislu stari Šibenik turistički atraktivan. U isto vrijeme, s dolaskom prvih bura i zime svakodnevica u staroj gradskoj jezgri poprima drugi ritam. Umjesto ljetne živosti i punih štekata zimi prevladava utiha. Dva lica istog grada.

Predavanje počinje u 19.30 sati.

FOTO:ŠibenikIn

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!