Srijeda, 06 Prosinac 2017 12:09

Bivše radnice Revije najavljuju tužbe Ustavnom sudu protiv odgovornih zbog odugovlačenja stečaja

Napisala: 
Bivše radnice Revije najavljuju tužbe Ustavnom sudu protiv odgovornih zbog odugovlačenja stečaja

Bivše radnice najavljuju podnošenje Ustavne tužbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske s obzirom na duljinu stečaja, koji je jedan od najduljih u Republici Hrvatskoj, inzistiraju na isplati preostalih potraživanja i prodaji tvrtke, a razmatra se i pokretanje kaznenih postupaka prema odgovornim osobama koje su vodile stečaj počev od 19. ožujka 2001. godine pa do danas, a najveći problem je pritom razlučno pravo koje nad imovinom ima država RH, odnosno Ministarstvo financija i HZZO.
Imovina nekadašnje poznate šibenske tvrtke „Revija“ od koje bi se one trebale naplatiti još jednom će se pokušati prodati na javnoj dražbi pred Trgovačkim sudom – Stalna služba Šibenik, kako doznajemo od Vedrana Uranije, predstavnika Saveza samostalnih sindikata koji će o tomu u četvrtka održati i konferenciju za novinare u Šibeniku.


Stečaj nad tom tvrtkom pokrenut je još prije više od 16 godina i uvjerljivo je jedan od najduljih stečajeva u Republici Hrvatskoj. Bivše radnice, njih tristotinjak ostalo je bez posla, i od sudskih priznatih 12 milijuna kuna s osnova plaća i otpremnina, prije 3 i pol godine im je isplaćeno 3,3 milijuna . kuna dobivenih prodajom zgrade Revije u centru Šibenika, a nakon velikog sindikalnog radničkog prosvjeda i sindikalnog zahtjeva stečajnom upravitelju i sucu da se isplata izvrši.

„Tijekom stečaja bilo je nekoliko zainteresiranih potencijalnih investitora koji su bili spremni kupiti tu renomiranu tvrtku, nastaviti poslovanje i isplatiti radnička potraživanja, među kojima je ponuda čakovačkog Beteksa bila najozbiljnija. Oni su u Bilicama htjeli pokrenuti pogon za šivanje radne odjeće, ali taj potencijalni investitor, kao i tvrtke Djelo iz Unešića, šibenski Inter, Rosšport i još neke tvrtke, naposljetku nisu kupile šibensku Reviju, iz neobjašnjenih i vrlo upitnih razlog“, tvrdi Uranija..

I nadalje se traži kupac putem javne dražbe, a cijena tvrtke se sukcesivno umanjuje, a bivše radnice potražuju još 9,3 milijuna kuna s osnova plaće i otpremnina.


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!