Datum objave: 23. Studeni 2017

Grad Šibenik raspisao natječaj za 35 stipendija, četiri više nego lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Objavljen je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a ukupno 35 stipendija u visini od 700,00kn mjesečno bit će raspoređena u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 16 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija devet, a za studente viših godina studija predviđeno je deset stipendija.

„Ove godine dodjeljujemo četiri stipendije više u odnosu na prošlu godinu. Drago nam je što možemo nagraditi vrijedne studente za ostvareni uspjeh, odnosno bar malo olakšati obiteljima slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece. Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te status djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata, a propisni su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika“, kazao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Stipendije će biti isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2017. godine do 30. rujna 2018. godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.
Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.
Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave.
 

Iz kategorije: Vijesti