Datum objave: 22. Studeni 2017

Jedna od poslovnih zgrada u TLM-u uređuje se i oprema s 20 milijuna kuna za nove tehnologije

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centar (ABC)“ koji predviđa uređenje jedne poslovne zgrade u TLM –u i njezino opremanje za primjenu novih tehnologija predstavljen je danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. Vrijedan je 20 milijuna kuna koje u potpunosti osigurava EU. Izradila ga je i za ta sredstva aplicirala Županijska razvojna agencija.

 

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu kazati da Šibensko-kninska županija kao službeni partner od samog počeka aktivno sudjeluje i u potpunosti podržava ovaj projekt. Putem ovakvih projekata direktno pomažemo svim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji kojima je podrška potrebna u domeni poduzetništva, marketinga i privlačenja investicija te na taj način osnažujemo znanje i vještine za njihovo pozicioniranje u kompetitivnom europskom i svjetskom okruženju i tržištu.“, istaknuo je župan Goran Pauk u pozdravnom govoru na predstavljanju projekta koji je okupio predstavnike jedinica lokalne samouprave i poduzetnike s prostora Šibensko-kninske županije.

 

Zgrada ukupne površine od 1700m2 projektom će biti prenamijenjena u moderni poslovni centar u kojem će se i poduzetnicima i regionalnim dionicima (gradovima i općinama) pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata.

 

Poseban naglasak stavit će se na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje poduzetnika, kao i gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji.

Adriatic Business Center-ABC sadržavat i 30 potpuno opremljenih ureda, četiri studija za audiovizualnu i post produkciju, dizajn i marketing, zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika, te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom; Razvojnom agencijom Istarske županije - IDA d.o.o.; Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci - STEP RI d.o.o. te suradnicima HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

 

Iz kategorije: Vijesti