Datum objave: 21. Studeni 2017

Mladi iz devet EU zemalja uče u Šibeniku primjenjivati online alate

Diana Ferić
Diana Ferić

Polaznike projekta Youth Work in the Digital Era (Rad s mladima u digitalnom dobu) koji u Šibeniku provodi Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave primio je danas zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić. Mladi iz devet europskih zemalja - Malte, Bugarske, Rumunjske, Italije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Estonije i Hrvatske, predstavnici različitih nevladinih organizacija, borave od 17. do 22. studenog u Šibeniku gdje se u sklopu projekta osposobljavaju za korištenje online alata u svom radu.

 

Predstavnici Nezavisne udruge mladih iz Lepoglave izabrali su drugu godinu za redom upravo grad Šibenik za provedbu svog međunarodnog projekta.

 

„Drago nam je što ste ponovno odabrali naš grad za mjesto susreta i međukulturalne suradnje. Osim što je Šibenik grad- prijatelj djece, u posljednjih nekoliko godina, mnogo ulažemo u različite projekte koji se tiču mladih. Od razvoja visokoškolskih ustanova do brojnih radionica koje se provode s mladima u Urbanom centru u Šibeniku. Vjerujemo kako ćete u našem gradu steći nova znanja i iskustva te ih prenijeti u svoje zemlje.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Cilj projekta Youth Work in the Digital Era je osiguravanje boljeg utjecaja, vidljivosti i povećanja razine online angažmana te sudjelovanja ciljanih skupina, a projekt financira Europska komisija u sklopu Erasmus+ programa.
 

Iz kategorije: Vijesti