Petak, 17 Studeni 2017 14:16

Šibenski SDP-ovci u subotu pale svijeće za vukovarske heroje

Napisao: 
Šibenski SDP-ovci u subotu pale svijeće za vukovarske heroje

'Povodom dvadeset i šeste obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – na žrtvu koju je podnio ovaj herojski grad i time stvorio temelje za obranu Hrvatske od agresora, ne možemo, a da se ne prisjetimo svih slika koje su obilježile te dane, uplakane djevojčice u izbjegličkoj koloni, ranjenika u podrumu Opće bolnice, izvješća Siniše Glavaševića za Hrvatski radio prepunog šumova uz koje je cijela Hrvatska proživljavala užas kroz koji je prolazio Vukovar.

 

Žrtva koju je podnio grad Vukovar i njegovi stanovnici, trajno je utkana u hrvatski nacionalni identitet kao simbol hrvatskog junaštva, otpora, požrtvovnosti, domoljublja i jedinstva.


Naša obveza i obveza budućih hrvatskih naraštaja je čuvati uspomenu na vukovarsku tragediju 1991., te se s posebnim poštovanjem i senzibilitetom odnositi prema tom gradu heroju.

 

Prisjećajući se svih onih kojima dugujemo hrvatsku slobodu, članovi SDP-a odat će počast žrtvama Vukovara paljenjem 26 lampiona ispred stranačkih prostorija u ulici Stjepana Radića 24, u Šibeniku, u subotu, 18. studenog,  u 17 sati. Slava im i hvala, poručili su šibenski SDP-ovci.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!