Datum objave: 14. Studeni 2017

Stigla zima:Jutros se zabijelilo i gorje u Dalmaciji

Diana Ferić
Diana Ferić

U višem gorju i u Dalmaciji jutros pada snijeg. Dinara, Kamešnica i Svilaja su se zabijelili do oko 700 metara nadmorske visine.

Prvi snijeg ove jeseni pao je na Mosoru, ali se radi o samim vrhovima planine, iznad 1200 metara nadmorske visine. Snijeg jutros pada i na Biokovu iznad 1500 metara. Zanimljivo, iako je temperatura bila 4 stupnje iznad nule, prve snježne pahulje ove jeseni zabilježene su na Kliškoj tvrđavi.

Prema podacima DHMZ-a, upravo je na Zavižanu izmjereno najviše snijega, 46 centimetara. Slijede Plitvice 31, Parg-Čabar 26, Delnice 18, Crni Lug 17 itd.

 

Bura puše na većem dijelu obale, najjače podno Velebita. Jugo se zadržalo samo na dubrovačkom području gdje je i jutros iznad 15 stupnjeva. Na Krčkom mostu izmjeren je danas najjači udar bure od 169 km/h, u okolici Senja 163 km/h. U srednjoj Dalmaciji ovoga puta nema orkanskih udara bure. U Splitu je najjači udar bure jutros iznosio 96 km/h.
Slično vrijeme pratit će nas danas i sutra. Ipak, bura će tijekom srijede sve više slabiti. Od četvrtka do nedjelje vrijeme će se prolazno smiriti i malo će zatopliti, prenosimo s portala Dalmacija danas.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: