Datum objave: 03. Studeni 2017

30. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske bit će održan u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Domaćin 30. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji će biti održan 13. i 14. studenoga u hotelskom naselju „Solaris“, Obrtnička je komora Šibensko-kninske županije, a na njemu će se okupiti više od 500 sudionika te predstavnici svih resornih hrvatskih ministarstava i institucije.


Kako su na današnjoj konferenciji za novinare najavili Stjepan Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Joso Smolić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Šibensko – kninske županije, kongres ugostitelja i turističkih djelatnika održava se u za Hrvatsku iznimno važnom gospodarskom trenutku u kojem je turizam postao glavna gospodarska djelatnost, a njegovom daljnjem razvoju na putu stoje brojne, uglavnom administrativne, zapreke.


Zbog toga će glavne teme porezna reforma i njen utjecaj na ugostiteljstvo i turizam, problem pomanjkanja radne snage i zapošljavanja stranih radnika, problematika obrazovanja koja ne prati stana i trendove na tržištu rada, unapređenje sustava obrazovanja u strukovnim školama, bolje korištenje sredstava iz EU fondova za male i srednje poduzetnike, unapređenje suradnje s lokalnom zajednicom i jedinicama lokalne samouprave, a posebna će tema biti razvoj turizma u kontinentalnim dijelovima Hrvatske te općenito produžavanje turističke sezone.

Pokrovitelj 30. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Ministarstvo turizma RH, a očekuje da će na Kongresu sudjelovati predstavnici Vlade i resornih ministarstava, saborski zastupnici, županijski čelnici, predstavnici komorskog sustava te veliki broj ugostitelja iz inozemstva,
Sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave najviših predstavnika državnih tijela i stručnjaka iz oblasti ugostiteljstva, komercijalne prezentacije i promocije, kao i prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje. Na završnoj svečanoj večeri kojom se Obrtnička komora Šibensko-kninske županije posebno ponosi, sudionike Kongresa i uzvanike zabavljat će Giuliano i grupa „Viva“.
 

Iz kategorije: Vijesti