Datum objave: 26. Listopad 2017

Šibenik je u suzama:Mara Roša izgubila je bitku s teškom bolešću

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrabro se četiri godine borila s najtežom bolesti, zloćudnim tumorom na mozgu, uz potporu svoje obitelji, prijatelja, poznanika ali bolest ju je nadjačala. Mara Roša 40 – godišnja Šibenčanka preminula je jutros u Šibeniku u krugu svoje obitelji. Njezina sestra Kata koja je prije četiri godine na društvenim mrežama pokrenula akciju prikupljanja novca za skupo Marinu operaciju u inozemstvu oprostila se od svoje Mare Bubamare i na društvenim mrežama:

„Danas u 9 sati moja jedina BubaMara je otišla na svoj posljednji let. Kuda je krenula ja ne znam, kad će stići ja ne znam, samo znam da joj želim sretan put i da ćemo se vidjeti opet. Uvijek sam te čuvala, čuvam te i uvik ću te čuvati u svom srcu. Sestrice moja najdraža, čuvaj nas“ napisala je Kata na Instagramu.
Posljednji ispraćaj Mare Roša bit će u ponedjeljak u 15 sati na groblju svete Ane.

 

Mari Roša je 2013. godine bio dijagnosticiran anaplastični astrocitom gradusa tri odnosno zloćudni tumor na mozgu kojeg je treba operirati. Brojni Šibenčani uključili su se tada u humanitarnu akciju kojom je za njezino liječenje u inozemstvu prikupljeno oko 450 000 kuna. Mara je bila na operaciji u Švicarskoj i nakon toga se počela oporavljati. Bila je dio kreativne udruge Prixsa. Ta se šibenske heroina nije predavala, ali na kraju je ipak bolest bila jača od njezine jake volje za životom.

Iz kategorije: Vijesti