Srijeda, 11 Listopad 2017 14:09

Papa Franjo primio danas primoštenske vatrogasce i načelnika Petrinu,na dar dobio i Hajdukov dres

Napisala: 
Papa Franjo primio danas primoštenske vatrogasce i načelnika Petrinu,na dar dobio i Hajdukov dres

Josipa Jadrijevića, predsjednika DVD –a Primošten s još desetak članova tog dobrovoljnog vatrogasnog društva i Stipu Petrinu, načelnika Općine Primošten primio je danas na Trgu svetog Petra u vatikanu na privatnu audijenciju papa Franjo. „Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Tresem se od uzbuđenje“, kratko je izjavio. Imao je čast napraviti i selfie s papom!

Papa im je prišao nakon što je blagoslovio svoje sunarodnjake Argentince i invalide koji su ga posjetili. Razmijenili su poklone i kratko popričali.
Papi su poglonili Gospu od Loreta izrađena od primoštenske čipke, vatrogasnu kaciga hrvatske firme Akrapović na koje piše ime pape Franje i grb DVD-a Primošten, papinsku kapicu obrubljenu primoštenskom čipkom i Hajdukov dres.

Druga grupa Primoštenaca bila je s druge strane trga, dosta udaljena od pape.

Primoštenski vatrogasci su tri mjeseca čekali što će biti sa zamolbom da pripadnici DVD-a Primošten za hodočašća u Vatikan osobno posjete papu Franju. Taj je posjet inicirao upravo Jadrijević. Josip Jadrijević,a na tu je ideju došao prije dvije godine.. O tomu je je o tome pričao s pokojnim zapovjednikom DVD-a Primošteni ta mu se želja danas obistinila
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!