Datum objave: 05. Listopad 2017

Bivšim radnicima TLM -a koji su u stanovima ponuđenim na dražbi i dalje prijeti deložacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Agonija većine bivših radnika TLM –a koji žive u stanovima koji su se nakon proglašenja stečaja TLM -a  našli na dražbi produbljava se nakon današnje sjednice Odbora vjerovnika koja je održana na Trgovačkom sudu u Zadru. Ponude za stanove su stigle i  uskoro bi mogli biti deložirani jer se Ministarstvo uprave od kojeg se očekuje pomoć ne izjašnjava. Riječ je o 43 obitelji bivših radnika Tvornice lakih metala  koji su danas u poodmakloj životnoj dobi i slabijeg imovinskog statusa.


Neki od stanova koji su dio stečajne mase TLM-a, bit će prodani ponuditeljima koji su se javili na treći oglas za prodaju stanova u kojima žive bivši radnici TLM-a koji su te stanove dobili na čuvanje,a dio ide na petu dražbu. Koliko će ih biti prodanu u ovom, a koliko u sljedećem krugu javnosti nije priopćeno.

 

„Na treći oglas za prodaju nekretnina stečajnog dužnika TLM-a zaprimljeno je 46 ponuda za određeni broj stanova. Za jedan dio stanova zaprimljene ponude su i prihvaćene dok za određeni broj stanova ponude ili nisu zaprimljene ili nisu prihvaćene. O prihvaćenim ponudama ponuditelji će biti obaviješteni, a za neprodane stanove bit će oglašena nova prodaja,“stoji u priopćenju za javnost Odbora vjerovnika i stečajnog upravitelja Milana Ljubičića.

 

Odbor vjerovnika raspravljao je o ponudama za otkup stanova iza , zatvorenih vrata, a na sjednici u nisu bili ni predstavnici sindikata.

„Žao nam je što nije prihvaćen jedini pravedni model, a to je da vjerovnici omoguće radnicima koji koriste stanove otkup uz povoljne uvjete“, kaže Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar i punomoćnik radnika TLM-a.

 

Za sada nema jamstava da oni, nakon što stanovi budu prodani budu deložirani, a i dalje se traži od Ministarstva uprave da posreduju da se to ne dogodi.

FOTO:Dnevnik.hr
 

Iz kategorije: Vijesti