Datum objave: 05. Listopad 2017

Klarinu od danas miruje mandat u Saboru,SDP još nije odredio tko će ga zamijeniti

Diana Ferić
Diana Ferić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) prihvatilo je u četvrtak zahtjev SDP-ovog zastupnika Ivana Klarina za mirovanje zastupničkog mandata, a odluku o tome tko će ga zamijeniti donijet će nakon što Klub zastupnika SDP-a dostavi prijedlog, piše tportal.

Ivan Klarin (SDP) je nedavno objavio da neće više biti saborski zastupnik jer smatra da kao načelnik Općine Tisno više ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije.
Gordan Maras izvijestio je da će Klub SDP-a predložiti zamjenu za Klarina u kratkom roku, već idućeg tjedna.

 

Klarin je nakon izbora Davora Bernardića za predsjednika stranke podnio ostavku i na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije.
Zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica u srpnju Odbor za izbor i imenovanja je Klarinu umanjio zastupnički paušal. Odbor je odluku o umanjenju zastupničkog paušala donio za 26 zastupnika, od kojih najviše Klarinu, koji je izostao najviše - devet dana tijekom pola srpnja, koliko je Sabor u tom mjesecu radio.

 

U izboru zamjene stranka ne mora odabrati 'prvog ispod crte', a na izbor se nude bivši načelnik Općine Kali Duško Vidov, šef gospićkog SDP-a Nikola Maras, Vedran Kovačić iz Trogira, Marija Alfirev iz Vodica, Nensi Malbaša iz Dugopolja te Irena Dragić iz zadarskog SDP-a..
 

Iz kategorije: Vijesti