Datum objave: 02. Listopad 2017

Nova akademska godina započela danas u svim visokoškolskim ustanovama u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom početka nove akademske godine čelni ljudi Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika obišli su danas sve tri visokoškolske ustanove u Županiji i obratili se studentima. 

„Koristim priliku izrazit zadovoljstvo i čestitati našem Veleučilištu koje kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta studiranja na ovoj našoj visokoškolskoj ustanovi kao i na inicijativi za uvođenje novih studijskih programa: preddiplomski stručni studij Poslovna informatika i Specijalistički diplomski stručni studij Upravni studij, za koje je Županija dala pozitivno mišljenje.“, rekao je župan Goran Pauk te zaželio uspješan početak nove akademske godine.

„Dragi studenti, jedina investicija koja nikada neće propasti je investicija uložena u znanje, to je kapital koji vam nitko ne može oduzeti niti može obezvrijediti. Stečenim znanjem na ovoj visokoškolskoj ustanovi doprinijeti će te gospodarstvu kako naše lokalne zajednice tako i čitave Lijepe naše.“, zaključio je župan Pauk.

Studentima se obratio i novoizabrani dekan šibenskog Veleučilišta Ivan Malenica: „Znanje je pokretač društva u cjelini i ono je neophodno za naš napredak. Želim zahvaliti vama studentima što ste prepoznali i izabrali upravo naše Veleučilište kao mjesto na kojem ćete steći potrebna znanja i vještine.“, poručio je studentima dekan Malenica.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i gradonačelnik Željko Burić, predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku Ankica Arbutina te pročelnici studijskih programa Veleučilišta u Šibeniku. U ime šibenskog biskupa Tomislava Rogića studente je pozdravio i blagoslov udijelio generalni vikar Šibenske biskupije Marinko Mlakić. Svi oni zaželjeli su studentima mnogo uspjeha u obrazovanju i životnim izazovima koji su pred njima.

Dekan Ivan Malenica, kojem je danas počeo mandat, zahvalio se bivšoj dekanici Aniti Grubišić na svemu što je u svom mandatu napravila za Veleučilište.

Na Veleučilištu „Matko Marulić“ u Kninu danas je također počela nova akademska godina, a studente je u ime Šibensko-kninske županije pozdravio zamjenik župana Nikola Blažević.

 

Pozdravljajući brucoše preddiplomsko  Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu  gradonačelnik Burić je kazao: "Grad Šibenik je, uz ogromnu podršku Sveučilišta u Zagrebu, pokrenuo priču koju ćemo definitivno ostvariti, a to je samostalno sveučilište koje objedinjuje sve fakultetske programe i stručne studije koje ćemo ovdje razvijati, uz razvoj sveučilišne infrastrukture za tri stalna samostalna sveučilišna programa te studentski centar Palacin .2020. godine bit ćete studenti s najboljim uvjetima studiranja u Hrvatskoj, nastavio je, budući da će tada u funkciji biti studentski dom Palacin za koji je novac već odobren, a u tijeku je raspisivanje natječaja za izvođača radova. Moramo se osloboditi bazične teške industrije i jeftine radne snage i školovati ljude koji znaju realizirati i prodati ideju te tako omogućiti nadstandard u ovoj državi ".

 

Iz kategorije: Vijesti