Datum objave: 27. Rujan 2017

Franko Vidović:Vjerujem da će pobijediti trezvenost i da će odluke biti donesene u korist Bernardića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski SDP –ovac, Franko Vidović, član Predsjedništva SDP –a na HTV - u je izjavio da je sinoćnja sjednica Predsjedništva te stranke protekla u demokratskoj atmosferi te da očekuje da će i Glavni odbor SDP –a, kao najvoiše tijelo koje vodi tu stranku između dviju konvencija izglasati povjerenje predsjedniku Davoru Bernardiću.
Predsjedništvo SDP-a, kao što je poznato, sinoć na petosatnoj sjednici nije raspravljalo o isključivanju unutarstranačkih kritičara, za koje je zaključeno da su nanijeli veliku štetu stranci. Predsjednik Davor Bernardić dobio je povjerenje svih članova osim Peđe Grbina i Bojana Glavaševića koji su bili suzdržani. Zagorski SDP traži da se o povjerenju Bernardiću glasuje tajno i na Glavnom odboru stranke. Situaciju u SDP-u u Studiju 4 komentirao je član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović.

 

"Na Predsjedništvu nije bilo povišenih tonova, ali smo jedni drugima rekli neke stvari koje su i prije trebale biti rečene. Kod debele većine postoji volja da se nastavi raditi na boljitku SDP-a i građana", kazao je Franko Vidović. Dodao je kako je Bernardićeva odluka da se o povjerenju njemu odlučuje u prvoj točki sjednice Predsjedništva, a vjeruje kako će tako biti i na Glavnom odboru. "Vjerujem da kod ljudi koji obnašaju najviše dužnosti u SDP-u postoji dovoljno odmaka od emocionalne strane, i dovoljno trezvenosti te vjerujem da će odluka biti u korist Davora Bernardića", kazao je Vidović. "Kad 16 članova Predsjedništva detektira da pojedini članovi, imenom i prezimenom rade probleme, a riječ je o kolegama Mirandu Mrsiću i Milanki Opačić - onda je to putokaz za dalje. Nije bilo riječi o sankcijama", poručio je.

 

Na pitanje je li SDP pred raskolom, odgovorio je da se u svaku stranku ulazi dobrovoljno. "Nisam pobornik tvrdolinijaške struje da ljude treba izbacivati čim nešto kažu. Bogatstvo različitosti je adut SDP-a, ali članovi imaju obvezu prema građanima, ali i prema stranci. Mene je na listu predložio predsjednik stranke, a listu je birao Glavni odbor. Nije baš lako reći 'Idem ja sad ća!'", rekao je Vidović. Uspoređujući HSS i način kako je novi predsjednik HSS-a Krešo Beljak riješio problem s dijelom članstva, Vidović je kazao: "Možda ste vi u pravu. Možda imamo problem i zbog prevelike količine demokracije u stranci, ali nisam poborik smanjivanja". "Moramo se zapitati je li Bernardić dobio pravu šansu da se artikulira bez napada", zaključio je Vidović koji vjeruje da će SDP ovo izdržati.

 

Na kraju emisije Vidović je komentirao prijedlog novog zakona o hrvatskim braniteljima o kojemu se danas raspravlja u Hrvatskom saboru. Kazao je kako "nije zadovoljan što će on kao branitelj to morati naplaćivati od svog djeteta". "Hrvatski branitelji trebaju bolju i širu zdravstvenu skrb, a tko je umirovljen - umirovljen je. Osim toga kakva je poruka donošenja zakona koji u primjenu ide od 1. 1. 2019. Slažemo se da se zakon treba osuvremeniti, ali nisam zato da se proširuju prava", kazao je Vidović.
 

Iz kategorije: Vijesti