Datum objave: 20. Rujan 2017

Šibenski novinar Mario Krnić osvojio u kvizu Potjera 72 000 kuna i postao šibenski rekorder

Diana Ferić
Diana Ferić

Novinar portala ŠibenikIN Mario Krnić uspješnim bijegom od lovkinje Morane Zibar i zarađenih 73.000 kuna postao je  šibenski rekorder po visini sume osvojene  popularnom televizijskom kvizu Potjera. U Šibeniks  evratio sa 72 000 kuna koje će, kako je kazao novinarima potrošiti tako što će majsi kupiti novi frižider i otići na putovanje na Siciliju.

 

- Dobro, nije to bilo baš danas kad je prikazana moja epizoda, snimanje je obavljeno još u šestom mjesecu. Bio mi je to četvrti put na Potjeri i drugi put mi je bila lovkinja Morana, s kojom sam se već i ranije upoznao jer ona svakog ljeta radi pub kviz u Azimutu. Malo me je bilo strah da ne budem jedan od onih koji dolaze na Potjeru i desetak puta bez uspjeha, ali, eto, četvrta sreća – kaže Mario Krnić za ŠibenikIN.
U dva prijašnja nastupa protiv lovaca Deana Kotige i Krešimira Sučevića Međerala malo mu je falilo da dođe do novca, dok je u prvom nastupu protiv Morane zbog treme totalno zablokirao.

- Najmanje me trema uhvatila kad sam bio prvi put prije nekoliko godina protiv Kotige. Sve ostale nastupe teško sam se s njom borio, ali nekako bi se uspio smiriti do kraja kviza. Tako je bilo i ovaj put, loše sam počeo i uhvatio samo četiri točna u brzopoteznim pitanjima. Nisam se, primjerice, mogao sjetiti Jadranke Kosor. Uzeo sam višu ponudu i dobro odigrao ploču, iako sam i tu zablokirao na jednom pitanju koje mi se činilo prelagano, ali prošao sam – priča iskusni pub kvizaš.
Krnić je član ekipe Kvizlinzi, ponajbolje na šibenskoj pub kviz sceni koja je tri puta osvojila šibensku Pub kviz ligu u Azimutu, ali kaže da Potjera i pub kvizovi nemaju puno veze i da je na televizijskom kvizu potrebno i puno sreće.

- Reflektori ti cijelo vrijeme tuku u oči, Tarik te pomalo provocira, a i napokon bi trebao nabaviti naočale jer sam jedva čitao pitanja s ekrana. Nemaš ni toliko vremena za razmišljanje kao na pub kvizu. Ja i kolega koji je prošao u završnu potjeru imali smo dosta težak set pitanja na kraju i odgovorili smo ih ukupno 13, ali tu je uletio taj faktor sreće, Morana se zabunila par puta i nije nas stigla. Kad sam igrao završnu protiv Kotige i Međerala imao sam s ekipom bolji rezultat na kraju, ali bez te malo sreće teško je pobijediti ikog od lovaca. Moram pohvaliti i odličnog suigrača Hrvoja, bio je puno smireniji od mene i momak zbija puno zna, pa se može reći da sam imao sreće i sa suigračem – objašnjava Krnić.

Od novaca koji je osvojio sigurno će kupiti novi krevet, a vjerojatno će otići i na neko putovanje.

- Pozivam sve šibenske kvizaše da pokažu malo više hrabrosti i prijave se na Potjeru. Znam njih dosta koji bi sigurno bili odlični, ali respekt prema kamerama je kod njih prejak. Osim mene odlične novce osvojio je i Mate Lokas, novinar Drago Kudra i još nekoliko Šibenčana, što bi trebalo ohrabriti i druge da se prijave, nije to toliko strašno. Naravno, pozivam i sve druge da se prijave na ovogodišnju Pub kviz ligu u Azimut koja počinje u listopadu. Neka dođu provjeriti zašto se svakog utorka zimi na kvizu okupi stotinjak Šibenčana – zaključuje novinar portala ŠibenikIN.

 

Iz kategorije: Vijesti