Datum objave: 19. Rujan 2017

Kninjani zbog zaklani kokoši skoro do smrti izmučio mladog Haskija,a dva psa ubio i zakopao

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je razjasnila okolnosti u kojima je u proteklu nedjelju u Kinu teško ozlijeđen i zlostavljan mladi haski koji je spašen zahvaljujući slučajnom prolazniku, kninskoj udruzi Berta i veterinaru,a utvrdili su da su dva psa ubije na i zakopava, a sve zbog zaklanih kokoši.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja da je 78 – godišnjak 9 sati u Kninu nakon što je začuo lavež pasa u svom kokošinjcu i potom našao 17 zaklanih peradi, vatrenim oružjem usmrtio dva psa nepoznatog vlasnika, koje je potom odvezao i bacio u obližnji potok. Tom prilikom osumnjičeni je ranio i psa u vlasništvo 22-godišnjaka koji je zajedno s psom u vlasništvu 50-godišnjaka, pobjegao s mjesta događaja.
Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražena obiteljska kuća osumnjičenog. On je policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj, dvije automatske puške i ukupno 1.437 komada streljiva koje je neovlašteno posjedovao.


Starca su osumnjičili za ubijanje ili mučenje životinja na štetu 22-godišnjaka i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko – kninske. Protiv njega će biti podnesen i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju dok će protiv 22-godišnjaka i 50-godišnjaka biti podneseni Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Iz kategorije: Vijesti