Datum objave: 18. Rujan 2017

Zlostavljanje životinja:Pretučeni mladi haski u Kinu spašen zahvaljujući udruzi Berta i veterinaru

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući intervenciji i požrtvovanosti članova kninske udruge „Berta“ , koja skrbi o napuštenim životinjama, posebno Gordani Gambiroži te veterinarima spašen je mladi haski . Njega je pretučenog i ozlijeđenog u u jednom dvorištu u Kninu uočio jedna prolaznik i odmah pozvao veterinare. Psić je imao žicom vezane šape i bio j u lokvi krvi. Uključili su se i iz udruge Berta pa je Gordana Gambiroža cijelu noć bdjela nad njim u stacionaru veterinarskoj ambulanti. u Kninu i to vezanih šapa i u lokvi krvi Berta koja skrbi o zlostavljanim i napuštenim životinjama. „Maleni je za sad dobro. Primio je infuziju, a u srijedu će mu napraviti rendgenske snimke.

Ozlijede koje je utvrdio veterinar su prestrašne i psu ih je mogao nanijeti samo neki bolesni um. Oštrim predmetom psu je ozlijeđena glava, probijena mu je lubanja, iščupana tri zuba, otečene su mu vilica i jezik, na tijelu ima nebrojeno otvorenih bolnih rana. Prednje šape su mu bile čvrsto vezane žicom.

Po njezinim riječima as je pronađen u dvorištu nekog starijeg čovjeka kojeg su susjedi vidjeli kako kopa rupe na livadi i vuče pse u karioli . Sumnjamo da ih je bilo više i da ih je tu zakopao, a da je ovaj jedna ispao iz kariole“, ističe Gordana Gambiroža.

Taj slučaj očitog zlostavljanja životinje ispituje policija.
 

Iz kategorije: Vijesti