Datum objave: 17. Rujan 2017

Dva šibenska startupa u uglednom društvu 13 najboljih startup -ova

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva šibenska predstavnika – Marin Mrša sa svojim startupom Peekator te Irina Demkhina i Andrej Mustafin sa svojim projektom Smartframes - sudjelovali su na ovogodišnjem ‘Startup Campa Rijeka’. Šibenčanin Marin Mrša na kampu će pokušati dalje razviti svoju web aplikaciju Peekator namijenjenu vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovina dok će Rusi sa šibenskom adresom Irina Demekhina i Andrej Mustafin nastojati unaprijediti svoje pametne naočale za veću sigurnost vozača.


Šibenski startupovi tako su se našli u uglednom društvu 13 najboljih startupova iz regije koji će u sklopu kampa uz stručnu mentorsku podršku nastaviti sa daljnjim razvojem i usavršavanjem svojih ideja. Najuspješnija tri startupa osvojit će vrijedne nagrade, a najbolji od njih i priliku da se predstavi u moćnom ljubljanskom ABC akceleratoru.
Startup timovi u Rijeci od 13. do 17. rujna intenzivno su radili  s američkim mentorima koji im pomažu da svoje ideje pretvore u posao, zatim da naprave dobar biznis plan i da se čim bolje pripreme za izlazak na tržište. Prvi pitchevi pred žirijem i mentorima već su odrađeni, a u nedjelju, posljednjeg dana kampa, sudionici će imati priliku za finalnu prezentaciju (pitch) nakon koje će biti odlučeni pobjednici ovogodišnjeg riječkog Campa.

 

„Posebno smo ponosni što su šibenski predstavnici svoje ideje razvili uz pomoć našeg Urbanog inkubatora, a na kampu se predstavljaju s jednim softverskim i jednim hardverskim rješenjem. Startup Camp Rijeka  održava se u STEP-RI znanstveno tehnološkom parku Sveučilišta u Rijeci, pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih Američkih Država“, kažu u Urbanom inkubatoru.
 

Iz kategorije: Vijesti