Datum objave: 12. Rujan 2017

Vozač autobusa koji je vozio putnike pijan završio u pritvor i kazneno će odgovarati

Diana Ferić
Diana Ferić

Vozača koji je pijan u nedjelju vozio autobus zagrebačkih registracijskih oznaka na relaciji Knin – Zadar policija je, nakon kriminalističke obrade, osumnjičila za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, napad na službenu osobu i prijetnju na štetu policijskog službenika ove Policijske uprave. Utvrdili su da je zbog pijanstva bio nesposoban za vožnju i da je tako doveo u opasnost živote ljudi, a k tomu je napao i policajca tijekom kriminalističkog istraživanja..

„Taj je 52 – godišnjak 10. rujna oko 12,10 sati na državnoj cesti D-1, u mjestu Žagrović iz obijesti teško kršio propise sigurnosti prometa vozeći autobus Volvo, zagrebačkih registracijskih oznaka, u stanju nesposobnosti za vožnju izazvanoj trošenjem alkohola uz koncentraciju od 3,16 g/kg alkohola u organizmu, čime je izazvao opasnost za živote četvorice ljudi. Tijekom kriminalističkog istraživanja na te okolnosti osumnjičeni je, ničim izazvan, tjelesno napao policijskog službenika pri obavljanju službene dužnosti i tom prilikom mu ozbiljno prijetio u vezi s njegovim radom“, priopćila je glasnogovornica Pu šibensko – kninske Marica Kosor.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti