Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Sutra počinje "Tuna fever Rogoznica 2017.":Lov na kapitalce i dobru zabavu

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od četrdeset posada iz čak deset zemalja odmjerit će snage i vještine u Rogoznici na još jednom Big game fishingu, natjecanju u ribolovu na morske kapitalce koje će u tom mjestu održati u od 23. do 26. kolovoza. Poznato svjetsko natjecanje koje je odavno postalo popularno i na Jadranu privlači iz godine u godinu sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti sljedeća tri ribolovna dana pri samom kraju kolovoza, a izbor je zbog izvrsnih uvjeta minule dvije godine ponovno pao na Rogoznicu, nekad poznato ribarsko mjesto, a danas pravi turistički biser koji bilježi pravi turistički procvat.

 

Ovogodišnji "Tuna fever Rogoznica 2017.", sportsko turističko natjecanje na tune, iglune, iglane, luce, lampuge organizira splitski klub Big game Croatia, uz podršku Turističke zajednice Rogoznica. Predsjednik kluba Boris Županović najavljuje kako se u Rogoznici očekuje više od četrdeset posada iz deset zemalja, pa će se u rogozničkom akvatoriju naći i ribolovci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke i naravno ponajbolji biggamaši Hrvatske. Svi oni, najavljuje Županović isplovit će u ranim jutarnjim satima s rogozničke rive na pučinu te do poslijepodnevnih sati tražiti što većeg kapitalca i naravno pobjedu koja će najboljega odvesti do Kostarike. U toj dalekoj zemlji održava se Svjetsko prvenstvo u big game fishingu na kojem naša zemlja već godinama ima i svoje predstavnike.

 

Uz natjecanje odraslih, veliko zanimanje domaćih i stranih turista, ali i mještana svake godine izaziva i dio namijenjen onima na kojima more ostaje pa će se umijeće pokazati najmlađi ribolovci, u natjecanju 'little game', odnosno ribolovu kanćanicom koji je na rasporedu u subotu.

 

Rogoznica s nestrpljenjem očekuje još jednu sportsko turističku manifestaciju, a osim ovog natjecateljskog dijela, organizatori su za svaku večer pripremili i pravi glazbeni spektakl, svakome po guštu. Tako će otvaranje u srijedu navečer s razlogom pripasti pobjednicima i to ne s bilo kojeg festivala, već Šibenskih šansona, jer će na rogozničkog rivi srca publike ponovno osvojiti Četiri tenora. Druge večeri će nakon natjecanja publiku u dobrom raspoloženju držati Lidija Bačić, u petak će sve zabavljati Mate Grgat i Klapa Cromatica, dok će Željko Bebek, dokazani morski vuk dobrim starim repertoarom, ali i novim uspješnicama u subotu začiniti kraj 'Big gamea'.

Dođite u Rogoznicu, kapitalci vas čekaju!


 

Iz kategorije: Vijesti