Datum objave: 21. Kolovoz 2017

Zbog požara kod Benkovac zatvorena još uvijek autocesta između izlaza Zadar 2 i Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog požara je zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Zadar II i Šibenik, a kolone vozila na izlasku s autoceste kod Benkovca i kod Pirovca u smjeru Zagreba u jednom su se trenutku protezale na 9 kilometara. Neki vozači su u panici autocestom vozili u suprotnom smjeru kako bi pobjegli od požara. HAC je oko 16 sati objavio da su prestali naplaćivati cestarinu na trima naplatnim postajama te su dignute rampe za slobodan prolaz, javlja Jutarnji list.
Iako se špekulira da su požari podmetnuti korištenjem ampula s fosforom, za te tvrdnje zasad nema dokaza.
Planuo je i požar pokraj vojarne Zemunik, ali je on zaustavljen prije nego je došao do zgrada.
Prema požarištima su krenuli brojni gasitelji iz unutrašnjosti
Prema zadnjim informacijama koje stižu s terena, pod kontrolom su požari u Kožinu, Zemuniku i Smokoviću, pa ni sam Zadar više nije u opasnosti, javlja Zadarski.hr.
Zahvaljujući pomoći koju su snage na terenu dobile iz zraka, na tri spomenuta požarišta koja su najbliže Zadru, opasnost od vatrene stihije puno je manja, no zbog vjetra i dalje treba biti na oprezu kako se plamen ponovno ne bi razbuktao.
Stanje je trenutno najkritičnije u Pristegu kod Benkovca gdje su zbog težine stanja poslani svi raspoloživi kanaderi i air traktori.
Ovo je u najnovijem priopćenju potvrdilo i Ministarstvo obrane.
- Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika uspjele su zajedno sa zemaljskim vatrogasnim snagama obraniti Kožino kod Zadra i odmah nakon toga sa svim raspoloživim snagama krenule su u Pristeg na najnovije požarište u Zadarskoj županiji, navodi MORH u priopćenju.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: