Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Grad Šibenik osigurao novac za 28 pomoćnika u nastavi za djecu s posebnim potrebama

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je, posredstvom Europskog socijalnog fonda, osigurao sredstva za potrebe pomoćnika u nastavi na natječaju „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Drugu godinu zaredom Grad Šibenik uspješno povlači sredstva za osiguranjem pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Posebno nas veseli što je naša prijava ocijenjena najvišim mogućim bodovima te čestitam svima koji su radili na ovom projektu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić na današnjem predstavljanju tog projekta.

Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 5.073.801,60 kn, a Grad Šibenik ostvario je iz Europskog socijalnog fonda 4.312.731,26 kn, dok će se ostatak sredstava osigurati u gradskom proračunu.

U sklopu projekta osigurat će se rad 28 pomoćnika u nastavi za učenike u sedam osnovnih škola na području grada Šibenika.

„Cilj ovog projekta je osigurati podršku učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi. Osim toga, 28 osoba dobiti će priliku zaposlenja te steći nove vještine kroz edukaciju i iskustvo u radu s djecom. Također, Grad Šibenik zaključio je javni poziv za pomoćnike u nastavi, a intervju s kandidatima očekuje se do konca kolovoza.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić kazala je kako Grad Šibenik od samog početka participira u projektu pomoćnika u nastavi te uspješno koristi europska sredstva.

Koordinator projekta Mate Petrović iz UO za društvene djelatnosti naglasio je kako se ovogodišnji projekt razlikuje od dosadašnjih jer se sredstva za rad pomoćnika u nastavi osiguravaju na period od četiri godine.

„U školskoj godini 2017./2018. bit će angažirano 28 pomoćnika u nastavi. Završetak projekta previđen je za srpanj 2021. godine do kada su osigurana sredstva za lakše praćenja nastave za ukupno 28 učenika s teškoćama u razvoju.“, kazao je Mate Petrović te istaknuo kako su Gradu Šibeniku, u sklopu natječaja, osigurana i sredstva za rad koordinatora koji će upravljati svim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta.

Među školama partnerima koje sudjeluju u projektu je i OŠ Juraj Šižgorić.

„Rješavanjem spomenutog problema kod učenika s teškoćama se pojačava osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, emocionalnog funkcioniranja, uspješnije socijalizacije što dovodi do poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća.“, kazala je Helena Grubišić defektologinja u OŠ Juraj Šižgorić.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3