Datum objave: 06. Kolovoz 2017

FOTOJadrijaši proslavili 95 godina tog gradskog kupališta plivačkim polumaratonom

FOTOJadrijaši proslavili 95 godina tog gradskog kupališta plivačkim polumaratonom
Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi plivački polumaraton održan je danas na Jadriji u povodu 95. obljetnice tog kultnog gradskog kupališta, a na njemu su sudjelovali brojni jadrijaši svih uzrasta – 120 odraslih i 30 – ero djece. Na plaži pred kafićem H20 bilo je i puno kibicera. Natjecali su se na 100, 500, 1500 metara, a uz njih je plivao i napuhani ružičasti flamingo, kao maskota tog plivačkog polumaratona.

Najstariji plivač, šibenski zet Franjo Wassung napunio je 81 i isplivao 1500 metara, a najmlađi, Bepo Šišak, rođen je 2011
„Zatečena sam tolikim odazivom, nisam ni sanjala da ćemo privući ovoliko ljudi, oduševljena je Darija Bučević, sa suprugom Zvonimirom zvanim Buč i grupom drugih jadrijaša, poput Šarića, Sanje i Igora, te Saše Runjića organizatorica tog plivačkog natjecanja na kojem je apsolutna pobjednica u utrci na 1500 metara je 15 godišnja Bruna Lokas.

Plasman je sljedeće:na 1500 metara: Bruna Lokas, Miro Bušac, Luka Županović; na 500 metara: Dean Pavković, Joso Šarić, Ivan Marić; djeca :Lovre Šižgorić, Vito Sudarević, Karlo Belakušić.


Organizatori posebno zahvaljuju na potpori TZ Grada Šibenika koja je osigurala majice s kojima su nagrađeni najbolji na tom, kako su ga nazvali, prototipskom jadrijskom maratonu".
 

Iz kategorije: Vijesti