Petak, 04 Kolovoz 2017 18:46

Gradonačelnik u Kninu potpisao tri ugovora za boljitak Šibenika,ali trebate otkriti što donose

Napisala: 
Gradonačelnik u Kninu potpisao tri ugovora za boljitak Šibenika,ali trebate otkriti što donose

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo – Trokut potpisao je dana su Kninu, u kojem jue održana sjednica Vlade RH gradonačelnik Šibenika Željko Burić, u nazočnosti ministrice gospodarstva Martine Dalić i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Za taj su projekt dobili 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije putem natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Gradonačelnik Burić u Kninu je, u nazočnosti ministra graditeljstva Predraga Štromara, potpisao i ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove dječjeg vrtića Vidici i osnovne škole Juraj Šižgorić. Grad Šibenik je za navedena dva projekta uspješno ostvario 3.421.924 kune.

„Danas u Kninu potpisujemo čak tri ugovora ukupne vrijednosti 23,4 milijuna kuna za tri šibenska projekta. Kroz inovativni projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo nastavljamo pozicionirati Šibenik kao grad znanja i novih tehnologija, a istodobno nastavljamo i raditi na nizu projekata energetske učinkovitosti.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije. Prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen.

Neadekvatni objekt dječjeg vrtića Vidici, ukupne građevinske površine 2.410 četvornih metara, nakon obnove bit će podignut u razred A s dosadašnjeg energetskog razreda C.

Projektom energetske obnove osnovna škola Juraj Šižgorić bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila potpuno novi vizualni identitet.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!