Petak, 04 Kolovoz 2017 11:56

Sutra svi na Žirje, na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti,uz popust na brodski prijevoz

Napisala: 
Sutra svi na Žirje, na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti,uz popust na brodski prijevoz

Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja možete sutra provesti na otoku Žirju na Otvornim vratima žirjanskih vojnih objekata koji će biti pretvoreni u spomen područje Domovinskog rata te razgledati zanimljive izložbe,a jeftiniji je i brodski prijevoz do Žirja.

„Dani otvorenih vrata zamišljeni su kao dodatna vrijednost pozivu pučanstvu koje bi željelo provesti vikend s obitelji izvan grada, uživajući u šetnji otokom, kupanju ne nekoj od plaža otoka i spojiti ugodno s korisnim - tj. upoznati se s projektom spomen područja i već registrirane zbirke "Ruže hrvatske Žirje" posjetom privremenoj galeriji. Ništa pompozno , ništa grandiozno, samo jedan dan poziv Šibeničanima da posjete otok i usput se upoznaju s provedbom projekta uživajući u vikendu“, kaže Marina Rukavina, predsjednica Klastera posebnih Zoblika turizma Agema koja uz udrugu Ruža hrvatska organizira to događanje. za posjetitelje je organiziran popust od 60 posto na redovnu brodsku kartu kod prijevoznika "Jadrolinija" ( u oba smjera ), te na jutarnjem brzom brdou prijevoznika LNP na liniji Šibenik-Žirje u 09.00 sati po cijeni na popustu od 12 kuna , a za djecu do tri godine prijevoz je besplatan.

 

Planirani hodogram :

Polazak iz Šibenika brzim brodom LNP prijevoznika u 09.00 sati

10.20
Dolazak brzog broda na Žirje - doček na Rivi s fritulama i info letcima
10.30-11.30

Obilazak Južne Bitnice -fakultativno šetnjom ili slobodnom vožnjom vojnim kamionom ( ovisno o broju posjetitelja i vremenu prijevoznika )

11.40 – 11.50 Kompleks Mikuljice
Predstavljanje obalnih topova Ansaldo 90 mm, posjeta izložbi predmeta galerije , Projekcija dokumentarnog filma o povijesnim vojnim akcijama tijekom Domovinskog rata i posebno operacije Oluja

12.00 -13.00
Predavanja umirovljenih časnika , branitelja i autora knjiga

13.00-13.15
Novinari i fotografi u “Oluji”
Otvaranje izložbe ratne fotografije Stanka Ferića ( “Volim Šibenik”)

19.00
Izbor najoriginalnijeg dječjeg crteža na temu Hrvatske vojske koji će se kandidirati za službeni plakat Spomen područja

19.15 Nastup umjetnika
21.00 Odlazni trajekt za Šibenik

Za upite ili rezervaciju posjeta skupina molimo kontaktirajte:
E:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T. 095 5767265
095 3188888


 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!