Četvrtak, 20 Srpanj 2017 22:02

Poznata turistička novinarka Ashley Colburn snimila vodič po NP Krka

Napisala: 
Poznata turistička novinarka Ashley Colburn snimila vodič po NP Krka

Ashley Colburn, američka novinarka i producenticom, autorica nagrađenih dokumentaraca te svjetska promotoricom Hrvatske postala je i promotoricom NP Krka, snimivši novi video spot u suradnji s JU NP Krka.
Ashley Colburn nas u vodiču za obilazak Nacionalnog parka „Krka“ vodi preko Skradinskog buka, Visovca, Oziđane pećine i Roškoga slapa do Rogova, manastira Krka, Burnuma, Manojlovačkih slapova i Brljana približavajući posjetiteljima, kojima je ovaj vodič i namijenjen, posebne ljepote srednjeg i gornjeg toka Krk, priopćili su iz NP Krka.
Film je osmišljen kao dio projekta održivog i odgovornog upravljanja brojem posjetitelja koji je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ počela aktivno provoditi u cilju rasterećenja najpoznatijeg i najposjećenijeg lokaliteta, Skradinskog buka. Kako bi se zaštitio temeljni fenomen Parka, povećala sigurnost posjetitelja i smanjile gužve te svakom posjetitelju omogućio potpuni doživljaj u zaštićenoj prirodi, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ kao pokretač takvog načina poslovanja u zaštićenim područjima postavlja nove trendove i smjernice te postavlja nove standarde održivog upravljanja.
Ashley Colburn karijeru je izgradila upravo na putovanjima, dobitnica je dvije prestižne nagrade Emmy, od kojih je jednu primila upravo za najbolji kratki dokumentarni film „WOW Croatia“ 2009. godine. O Nacionalnom parku „Krka“ snimila je već dvije kratke video priče, Skradinski buk i srednjovjekovne utvrde, dok je ovom prilikom još jednom pokazala svoju ljubav prema Hrvatskoj snimivši vodič za obilazak Nacionalnog parka „Krka“ u kojem u trominutnom videu otkriva sve čari krške ljepotice, od izvora do ušća.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!