Datum objave: 05. Srpanj 2017

Specijalistkinja za kultruni menadžement na Zlarinu izlaže suvenire od prave ovčje vune

Diana Ferić
Diana Ferić

Zanimljivu izložbu suvenira od čiste ovčje vune koje izrađuje Andrea Perkov, po majci Zlarinka i zaljubljenica u Zlarin, postavljena je u prostoru Turističke zajednice na tom otoku. Andrea te predmete od vune izrađuje iz hobija, a inače se bavi kulturnim menadžemntom koji je diplomirala na DeVos Institute of Arts Management at the Kennedy Center, a zaposlena je u u Udurzi talijanskih poduzetnika u Zagrebu.

„ Moja baka je imala ovce i prela je vunu pa me ovčja vuna me veže za djetinjstvo. Odlučila sam je koristitikao sirovinu za moje suvenire. Vunu nabavljam kod jednog gospodina u Podravini koji je opere i češlja i ja je dobijem filcanu. Mislim da je tragično to što se većina vune spaljuje i uništava“, kaže Andrea.

 

Kod izrade svojih suvenira koristi samo vunu i posebne igle za vunu koja zna biti jako tvrda.
„Napravila sam prva dva suvenirčića. Ljudima s eto svijdelo pa sma nastavila i na poziv Turističke zajednice Zlarina izložila ih da ih vide turisti. To je ipak nešto originalno, autohtono i od 100 posto prirodnog materijala“, objašnjava Andrea koja kad je na Zlarinu aktivno sudjeluje u brojnim tamošnjih događanjima.

 

Iz kategorije: Vijesti