Datum objave: 03. Srpanj 2017

Stigli strani policajci za ispomoć,među njima i dvije policijske službenice iz Češke

Diana Ferić
Diana Ferić

Češke policijske službenice i službenici došli su u Šibenik, kao ispomoć djelatnicima Pu šibensko – kninske,a danas su ih javnosti Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave i Krešimir Nimac, voditelj Službe policije. Riječ je o Ivani Černakovoj, koja će u srpnju obavljati službu na području Šibenika i njezinoj kolegici Heleni Kahnovoj, koja će u isto vrijeme obavljati službu na području Vodica.. Tu su i njihovi kolege Karel Skala i Aleksandr Kjnunić koji će tijekom kolovoza raditi na području Šibenika i Vodica. U Šibeniks u stigla i dva policajca iz Republike Makedonije, Aleksandra Trpevski i Igor Predarski, koji će tijekom srpnja i kolovoza biti na ispomoći policiji u Gradu Šibenika.
Po riječima Ivice Kostanića, takav vid suradnje temelji se na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke i Makedonije, „Zadaća stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa“, kazao je.

Tijekom obavljanja poslova strani policijski službenici će biti odjeveni u svoje službene odore, bez oružja i neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati nikakve policijske mjere i dužni su se pridržavati svih pozitivnih propisa u Republici Hrvatskoj

Policijski službenici iz partnerskih policija angažirani su na onim područjima gdje najveći dijelom borave turisti tih država, a to je još jedna od mjera koja pridonosi sigurnosti turističke sezone.


 

Iz kategorije: Vijesti